HandelsskolenOm HandelsskolenButik og HandelEUX BusinessEU VoksenEU StudentKlar til EUD/EUX10BusinessKUURSInternationale aktiviteterFremtidsmuligheder

Internationalisering

Vi tænker internationalt

Som elev på Handelsskolen i Silkeborg får du mange muligheder for at opleve verden gennem studieture/ophold til forskellige lande.

Alt efter hvilken uddannelse du går på, vil der være forskellige muligheder.

Studieophold i USA

I løbet af din EUX-uddannelse får du mulighed for at deltage i en studietur til USA. Studieophold USA varer 3-4 uger, hvor du både oplever storbyerne New York og Washington og afslutter opholdet med at bo på Murray State College i Oklahoma. Du oplever den amerikanske kultur på tætteste hold og ser kontrasterne mellem storbyernes hektiske erhvervsliv og collegelivet i den sydlig-centrale stat Oklahoma. Du får mulighed for at opleve collegelivet som en amerikansk studerende, da du bliver en del af forskellige aktiviteter såsom sportsaktiviteter, undervisning, skydning med våbensmedene, rodeo og tyresalg samt sociale aktiviteter som bålaftener og ”american dinner”.

Studieophold i Tjekkiet

Igennem flere år har Handelsskolen i Silkeborg haft et tæt samarbejde med Vose-skolen i Prag, hvilket giver dig mulighed for at komme på studietur til Prag i tre uger. Du bor på hotel i Prag og går på Vose-skolen, hvor alt undervisningen foregår. Opholdet i Prag giver dig mulighed for at opleve udenlandsk erhvervsliv, kultur og studieliv. Derudover giver opholdet dig en fantastisk mulighed for at udbygge dine sproglige kompetencer, da en stor del af kommunikationen foregår på engelsk.

Studieophold i England

EUD-detailholdet tilbydes som noget helt nyt et praktikophold i Brighton på to uger. Du bliver indkvarteret privat sammen med en klassekammerat, og du skal arbejde i lokale detailbutikker. Praktikopholdet er en integreret del af EUD-forløbet og har til formål at styrke dine sproglige kompetencer samt give dig en forståelse for de kulturelle forskelle i detailbranchen. I weekenden arrangeres en tur til London, hvor du har mulighed for at udforske storbyens attraktioner, butikker og pulserende liv.

SIMU-samarbejde med Tyskland

Gennem et tæt samarbejde med RBZ Ravensberg Berufliche Schule i Kiel gennemføres en uge med international handel, hvor du gennemfører simulerede handelssituationer på engelsk med elever fra Berufsfachschule Ravensberg. Hvert andet år besøger vores elever Kiel, og hvert andet år får vi besøg af elever fra RBZ Ravensberg Berufliche Schule. Besøget strækker sig over to dage. Du får styrket dine sproglige kompetencer, oplever tysk kultur samt forskellen mellem dansk og tysk forretningsliv.

 

ERASMUS+ VET MOBILITY CHARTER:

Med Erasmus+ forpligter skolen sig til at have international fokus.