HandelsgymnasietOm HandelsgymnasietUddannelsens strukturStudieretninger på HHXTalentudviklingInternationale aktiviteterFremtidsmuligheder

Internationale aktiviteter

Internationalisering på HHX - Studierejser og ophold

På Handelsgymnasiet er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uan­set studieretning. For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi kommer du under din uddan­nelse på flere studieture og studieophold.

Studieture og rejser

Alle studieretninger tager på studieture til ind- og udland med et program, der er målrettet det særlige fokus på studieretningen. Vi be­søger ambassader, internationale virksomheder eller finansielle og politiske institutioner som f.eks. Bank of England eller EU-parlamentet.

På første år går turen typisk til en europæisk hovedstad, f.eks. Berlin, London eller Prag.

På andet år har du mulighed for at tage med på spændende rejser til forskellige europæiske destinationer, f.eks. Kina, Cuba eller USA. På studieretningen Marketing og Sport arrangeres en særlig tur på tværs af klasserne, som er en sammensmeltning af idrætsteori, træning og socialt samvær. Rejsemålet har flere gange været Club La Santa på Lanzarote.

På tredje år har du mulighed for at deltage i en tur til København. Vi besøger f.eks. Nationalbanken eller Folketinget. Der kan også være mulighed for at følge en folketingspolitiker eller en journalist på DR.

Du kan læse mere om studieture under de enkelte studieretninger.

Internationale studieretninger

Som led i skolens strategi om internationalisering har vi på HHX flere internationale studieretninger inden for det internationale område, f.eks. Global Business og International Business Baccalaureate (IBB).

På studieretningen Global Business rejser vi på første år til en europæisk hovedstad, og på andet år er du på et ca. 2 ugers studieophold i USA. På tredje år tilbydes eleverne på de internationale studieretninger at komme på studietur til Vietnam. Herhjemme arbejder eleverne med virksomheders globale problemstillinger, mens de på studieturene får en dyb indsigt i andre landes kultur ved at deltage i undervisningen hos vores samarbejdspartnere eller være indkvarteret privat hos de studerende.

På IBB (International Business Baccalaureate) foregår en stor del af undervisningen i det daglige på engelsk. På første år kommer du på studieophold til et engelsktalende land, og på andet år er der et længere studieophold i USA for at styrke elevernes sproglige kompetencer. Da de fleste videregående uddannelser efterhånden udbydes på engelsk, har IBB-eleverne en klar studiefordel.